YouTube 2x Oynatma Hızı ve Daha Birçok Özelliği Sunmaya Hazırlanıyor

Google, YouTube video akış hizmeti için 2x oynatma hızı ve başka çeşitli özellikleri kullanıma sunuyor. Bu özelliklerden birçoğu, kullanıcılara bir videonun oynatımını hızlandırmak için daha hızlı yollar sağlamak veya videonun yanlışlıkla durmasına, ileri veya geri alınmasına neden olmamak için videoyu kilitlemek üzere tasarlanmış durumda.

Yeni ve önemli özelliklerden biri, videoları normalden daha hızlı izlemeyi seven kişiler için özel olarak hazırlanmış. Bunun için bir videoyu tam ekran veya portre modunda izlerken oynatma hızınızı otomatik olarak 2 katına çıkarmak için oynatıcının herhangi bir yerine basıp basılı tutmanız yeterli. Videonun istediğiniz kısmına geldiğinizde ise bırakabilirsiniz. Bu özellik web, tablet ve mobil cihazlarda kullanılabilecek.

Ek olarak, duraklatma veya başka bir kontrole dokunsanız bile videonuzun oynatılmaya devam etmesini sağlayacak yeni kilit ekranı özelliği geliyor. Etkinleştirmek için bir YouTube videosunun ayarlar simgesine gidin üzerine dokunmanız ardından Ekran kilidi seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Video ne olursa olsun oynatılmaya devam edecek. Kilidini açmak istiyorsanız videonun herhangi bir yerine dokunmanız yeterli.

Mobil cihazlarda kullanıma sunulan bir diğer yeni mod ise “sabit hacim”. Mobil uygulamada bir YouTube videosu izlediğinizde videonun ses seviyesinde çok büyük iniş çıkışlar yaşanmaması için bu özellik otomatik olarak devreye giriyor. Bu özellik videonun ayarlarından kapatılabiliyor.

Android cihazlar, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcıların YouTube’da bulunan bir şarkıyı yalnızca uygulamada çalarak, şarkı söyleyerek veya mırıldanarak bulmasına olanak tanıyacak yeni bir yapay zeka özelliğine kavuşacak.

Google ayrıca mobil cihazlarda ve web’de YouTube’daki Kitaplık sekmesini de kaldıracak. Bunun yerine yeni Sen sekmesi gelecek. Buradan kullanıcıların daha önce izledikleri videoları, oynatma listelerini, indirdiklerini ve satın aldıklarını görülebilecek. Ayrıca bu sekme sahip Hesap sekmesinin de yerini alacak.

Tüm bu özelliklerin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını belirtelim.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir